Smakverkei_web.jpg
 

Smakverkeri slår ett slag för det genuina och ekologiska och självklart utan tillsatser.
Vi letar och förädlar våra produkter genom ett stort kontaktnätverk och kunnande.

 

Om oss

Kort och gott – smakupplevelsen betyder allt för oss. 

 

Vi kallar våra produkter för smakverkeri. Det kan vara i form av en rabarberlemonad, en mjukglass på tillfällig adress eller en workshop kring potatissorten Apell.

Den gemensamma nämnaren blir att vi strävar efter att vara nyfikna på själva råvaran i sitt ursprung och karaktär.

Det är det många som gör – tänker du? Men vi gör inte vilken rabarberlemonad som helst. Vi letar upp en odlare som har en speciell sort med önskad karaktär, odlad på ett speciellt ställe och låter den varsamt framställas till lemonad. Gör vi en mjukglass kan du vara säker på att mjölken kommer från ett litet ekologiskt skånskt gårdsmejeri där vi varit lyckligt lottade att komma över en skvätt mjölk.

Vi använder oss av kockar och råvaruproducenter som orkar springa den där extra biten för att få ner smaken i en flaska, på en tallrik, en plats och leverera en upplevelse. Härligt nördigt och nischat – men med en ödmjuk- och lekfullhet.

Vi använder oss uteslutande av genuina, gärna sortsrena, råvaror med unika egenskaper så som plats, historia, mognadsgrad och som givetvis är spårbara ner till odlaren.  På det sättet vet vi att odlaren får rättvist betalt och att vi kan garantera ett hantverkmässigt smakverkeri. 

 
 

Verkeri

Våra verkerier är levande aktiviteter kopplade till gastronomiskt kunnande
och lekfullhet med ett syfte.  

 

Vi grottar ofta ner oss i våra verkerier – så verkstäder – tillsammans med kockar och producenter och välkomnar gärna privatpersoner som vill förkovra sig i kunskap om råvaror med unik karaktär och potential genom tillverkningsmetoder, skördetid, lagring och plats.

Våra verkerier kan knoppa av sig i vilken form som helst bara den är kopplad till mat eller dryck. Med verkeri menar vi att någonting händer där och då, det kan vara en smakexplosion som tar dig tillbaka till ditt första minne – som exempelvis dina nypallade rabarber som doppades i socker. Det kan vara en "pop-up bar" där lokala drycker står i fokus och lyfts till nya höjder. Eller så är våra verkerier en plats där vi samlar kockar och producenter och går ned på djupet råvaror som kanske har oanande användingsområden eller som behövs sättas i fokus.
Eller... ja du förstår – våra verkerier har inga kreativa begränsningar.

 

Följ oss på Instagram @smakverkeri

 

Välkommen att höra av dig


Telefon +46 707630204
E-post koket@smakverkeri.se